10 نکته برای کار راحتر با Sql Server Management

10 نکته برای کار راحتر با Sql Server Management

محیط کاری SQL Server Management ، علاوه بر گزینه های اصلی و پرمخاطب ، نکات و ترفندهای زیادی را شامل می شود که شاید از آنها آگاهی نداشته باشید. نکاتی که دانستن آنها به افزایش بهره وری کار شما کمک می کند. در این مقاله ، ما نکاتی را عنوان می کنیم که می توانید در SSMS برای افزایش کارایی و کاهش زمان معمول خود استفاده کنید.

 

  1. رنگ بندی محیط های کاری مختلف در Sql Server Management

فرض کنید دو دیتابیس مشابه به نام DBFireBit داریم یکی بر روی سرور  لوکال و دیگری بر روی سرور شرکت کارفرما. داده های موجود روی دیتابیس DBFireBit  سیستم لوکال را می توانید برای تست کارهای خود براحتی حذف و اضافه کنید و نهایتا تغییرات را به دیتابیس DBFireBit روی سرور کارفرما منتقل کنید. اما از انجایی که تمام ساختار این دو دیتابیس یکسان است ممکن است سهوا کوئری حذف و یا ویرایش را بر رو دیتابیس سمت کارفرما انجام دهید. برای اینکه این اشتباه کمتر رخ دهد میتوانید برای هر سرور از یک رنگ بندی مجزا استفاده کنید. این رنگ ها در نوار پایین پنجره ای که کوئری را در آن مینویسید نمایش داده میشود.

برای اینکار در پنجره لاگین گزینه Options را انتخاب کنید و در انتهای پنجره تیک مربوط به گزینه Use Custom Color را بزنید و رنگ مورد نظر خود را انتخاب کنید.

 

  1. استفاده از کپی چندگانه  یا   Reuse Copied Items

همه ما استفاده از کلید های CTRL+C  و CTRL+V را بخوبی بلدیم. اما برای همه ما پیش آمده که خواسته باشیم چندین کپی را در حافظه داشته باشیم تا از آنها استفاده کنیم. خبر خوب اینه که این کار در  SQL Server Managementامکان پذیره. ابتدا تمام کپی های خود را به ترتیب با کلید CTRL+C بگیرید و سپس برای چسباندن آنها از کلیدهای CTRL + SHIFT+ V  استفاده کنید با هر بار فشردن این کلیدهای ترکیبی، آیتمهایی که کپی کرده اید را به ترتیب در اختیار شما میگذارد.

 

  1. انتخاب، افزودن، ویرایش و حذف بصورت عمودی!  Edit Scripted Program

برای انتخاب خطوط به صورت عمودی  یا Vertical Block Select Mode میتوان از کلیدهای ترکیبی  اALT+ SHIFT+Arrow ستفاده کرد. بعد از فشردن کلیدهای ترکیبی با استفاده از کلیدهای حرکتی به صورت عمودی متن مورد نظر را انتخاب می کنیم. می‌توانیم متن انتخاب شده به صورت عمودی را پاک کنیم یا با یک متن دیگر جایگزین کنیم. در صورتی که از متن جایگزین استفاده کنیم این متد در تمامی سطرهایی که انتخاب کرده ایم جایگزین می شود. همچنین اگر نیاز به پاک کردن داشته باشیم با پاک کردن موارد انتخاب شده تمامی سطرها بصورت عمودی پاک میشود.

  1. گزارش گیری پیش ساخته Leverage the Profit of Built-In Performance Reports

https://codingsight.com/wp-content/uploads/2020/09/image-18.png

این نوع گزارش گیری به نظارت بر عملکرد و عیب یابی کمک می کند. چنین گزارشاتی مزایای دیگری نیز دارند.ایم روش بهترین کار برای مشاهده خلاصه ی از پیچیدگی های ایجاد شده در پشت صحنه جداول و کوری ها است. همچنین ، این نمایش خلاصه ای را به صورت گرافیکی ارائه می دهد. این ویژگی زمانی عالی است که بخواهید داده ها را برای مشتری ها منتشر کنید. همچنین ، می توانید از آن در بررسی رشد پروژه استفاده کنید.

برای دسترسی به این ویژگی ، بر روی پایگاه داده کلیک راست کرده ، سپس به گزارش ها و گزارشات استاندارد بروید. از آنجا می توانید هر گزارشی را انتخاب کنید.برای استفاده از این ویژگی بر روی دیتابیس کلیک راست کرده و روی گزینه Report بروید و tandard Report را مشاهده کنید و گزارش مورد نیاز خود را انتخاب کنید.

  1.  ایجاد اسکریپت  Generate SQL Scripts

https://codingsight.com/wp-content/uploads/2020/09/image-19.png

این ویژگی به ما کمک می کند تا بتوانیم اسکریپت مورد نیاز برای ایجاد حذف و یا ویرایش یک جدول، ویو، رویه و یا هر آبجکت دیگری را بنویسیم. به صورت پیشفرض شما تنها می توانید اسکریپت های مربوط به ساختار یا اسکیما را ایجاد کنید ولی اگر نیاز داشته باشید تا داده های مربوط به یک موجودیت را نیز ایجاد کنید می توانید از گزینه های پیشرفته آن استفاده کنید.

  1. Troubleshoot Issues in SSMS

 برای ما بارها پیش آمده است که آبجکت جدیدی را به SQL Server اضافه کرده ولی intellisense اس کیو ال متوجه اضافه شدن آن نمیشد و آنرا نمایش نمیدهد علت این امر این است که اس کیو ال آبجکت های موجود را کش کرده است و برای بازیابی مجدد آبجکت هایی که اضافه شده اند باید کش را مجدد رفرش کرد برای این کار از کلیدهای ترکیبی CTRL+ SHIFT+ R استفاده می کنیم.

  1. بازیابی کوئری های ذخیره نشده Recover Unsaved SQL Queries

https://codingsight.com/wp-content/uploads/2020/09/image-20.png 

 برای همه ما پیش آمده است این کوئری را بنویسیم که نتوانیم آن را ذخیره کنیم که این اتفاق ممکن است به هر دلیلی بیفتد خاموش شدن ناگهانی سیستم، هنگ کردن و ...  تنظیم این ویژگی از مسیر زیر قابل دسترسی است.

Tools > Options > Environment > Auto recover.

با استفاده از این ویژگی مشخص می‌کنیم که هر چند دقیقه یک بار کوئری ها به صورت اتوماتیک ذخیره شوند و به مدت چند روز نگهداری شوند.

  1. شخصی سازی محیط کار

 بهره‌وری کلید موفقیت است. برای کارکرد بهتر در SQL Server  نیازمند این هستیم که دکمه ها و آپشن های مورد نیاز ما، همیشه در دسترس ما باشد برای این کار می‌توانیم از کلید Add or Remove Buttons در بالای نوار Toolbar استفاده کنیم.

  1. استفاده از راهنمای آنلاین Take Assistance from Online Within SSMS

https://codingsight.com/wp-content/uploads/2020/09/image-21.png

 یکی از نیازهای کاربران اس کیو ال استفاده از راهنمای آنلاین است برای این منظور مجبور هستند مدام بین مرورگر و SQL   سوئیچ کنند. برای اجتناب از این کار می‌توانیم از کلیدهای ترکیبی CTRL+Alt+ R استفاده کنیم با این کار مرورگر در داخل خود اسکیوال باز می‌شود و ما می‌توانیم همزمان صفحه مرورگر و کوئری  را داشته باشیم برای جدا کردن این صفحه ها می توانیم از گروه بندی تب ها Horizontal/Vertical Tab Group نیز استفاده کنیم تا همزمان هم تب کوئری را مشاهده کنیم هم صقحه مرورگر را.

  1. مشاهده شماره خط ها

  https://codingsight.com/wp-content/uploads/2020/09/image-22.png

یکی دیگر از ویژگی هایی که بسیار به ما کمک می‌کند تا بتوانیم راحتر کوئری های خود را Trace کنیم  شماره خط هاست. برای فعال کردن شماره خط در اس کیو ال از مسیر زیر استفاده میکنیم و شماره خط را فعال می‌کنیم

Tool>Options>Languages>general>Line Numbers

 

مرتضی جنگجو

برنامه نویس fullstack با بیش از 14 سال سابقه کار و همکاری در توسعه و پیاده سازی نرم افزارهای تحت وب با تکنولوژی Net. در شرکتهای بزرگ ایرانی، هلندی، فنلاندی و ترکیه

شبکه های اجتماعی نویسنده

دیدگاه کاربران